Η Γενιά G

Αυτή η διαρκείς συνδεσιμότητα μπορεί να βελτιώσει τη φύση της φιλίας, καθώς και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον.

Αφθονία της φιλίας.

Ο κόσμος χάρη στο Google θα έχει καλύτερη μνήμη. Είναι αλήθεια. Αλλά εδώ ή αρχή της αμοιβαίας ταπείνωσης θα μας προστατέψει. Όλοι θα έχουμε λόγο για να μαζευτούμε.

Η εποχή της διαφάνειας πρέπει να είναι μια εποχή συγχώρεσης.

Η νέα μορφή δημοσιότητας μπορεί να μας κάνει να έχουμε περισσότερη κατανόηση και να συγχωρούμε τελικά τους άλλους, ακόμα και τα λάθη των δημόσιων προσώπων και τις αδυναμίες τους.

Δεν είναι η ιδιωτικότητα το θέμα. Είναι ο έλεγχος. Χρειαζόμαστε τον έλεγχο των προσωπικών πληροφοριών μας, θέλουμε να γνωρίζουμε πότε δημοσιοποιούνται και σε ποιους και πώς χρησιμοποιούνται.

Η δημοσιότητα φέρνει προσωπικά οφέλη που ξεπερνούν τη διακινδύνευση. Φέρνει και συλλογικά οφέλη μέσω της αθροισμένης σοφίας της Google.

Το πλήθος έχει στην κατοχή του τη σοφία του πλήθους.

Οι διαδικτυακές σκιές μας θα γίνουν οι ταυτότητές μας. Για να ξεχωρίσουμε από το πλήθος χρειαζόμαστε διακριτές ταυτότητες.

Η ταυτότητα θα σχετίζεται με επιτεύγματα και δημιουργίες, πράγματα για τα οποία είσαι γνωστός και «στενεύουν» την αναζήτηση στο Google.

Η διάχυτη οικειότητα είναι καλή για τη φιλία. Μας βοηθά να γνωρίσουμε ανθρώπους που σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν απλοί γνωστοί. Μας κάνει να νιώθουμε πιο κοντά σε ανθρώπους για τους οποίους νοιαζόμαστε, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε στις ζωές τους τόσο στενά όσο θα θέλαμε. Και σε πρακτικό επίπεδο, εξοικονομεί πολύ χρόνο όταν τελικά καταφέρεις να βρεθείς με όλους αυτούς τους ανθρώπους στην πραγματική ζωή.

Η βαθιά διάδραση μπορεί να παράγει βαθιά σκέψη.

Η αισθητική της απλότητας που βλέπουμε στο διαδίκτυο γίνεται και ηθική της απλότητας.

Η απλότητα είναι η περιπλοκότητα που έγινε καλά. Η απλότητα μπορεί να μεταφερθεί από τις ιστοσελίδες στα προϊόντα και τις κουλτούρες, όπως επίσης και στην οπτική που έχουμε για τη ζωή.

Αύξηση σεβασμού για το μικρό και ασυνήθιστο. Ο μαζικός κανόνας της ομοιομορφίας υποχωρεί και τη θέση του παίρνει μια περήφανη ατομικότητα, γιατί η Google ανταμείβει τη μοναδικότητα μέσα στη μάζα της εξειδίκευσης.

Πρέπει όλοι εμείς οι άνθρωποι να μάθουμε ότι έχουμε περισσότερη δύναμη από αυτή που νομίζουμε και πρέπει να μάθουμε να τη χρησιμοποιούμε φρόνιμα.

Οι μελλοντικές γενιές θα επιβάλουν την αρχή της ελευθερίας του λόγου στις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς.

Το Διαδίκτυο είναι η πρώτη τροπολογία μεταφερμένη στη ζωή. Απεχθάνεται και ανατρέπει τη λογοκρισία.

Όποιους σκοπούς και αν αναλάβει να φέρει σε πέρας, η γενιά G θα είναι σε θέση να οργανώνεται χωρίς οργανισμούς. Αυτή η ικανότητα συνασπισμού θα έχει βαθιά αποσταθεροποιητική επίδραση στους οργανισμούς.

Τώρα λειτουργούμε σε μια ανοιχτή αγορά επιρροής. Η Google κάνει δυνατή την προβολή των ενδιαφερόντων μας και την εύρεση, την οργάνωση και τη δράση σε αρμονία με τους άλλους.

Η οργάνωσή μας είναι ad hoc. Μπορούμε να βρούμε ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα, ανάγκες, γνώμες, γούστο, υπόβαθρο και κοσμοθεωρίες από οπουδήποτε στον κόσμο και να αναλάβουμε μαζί τους δράση. Ελπίζω αυτό να οδηγήσει σε νέο τρόπο ανάπτυξης της ηγεσίας: στο διαδίκτυο έχεις τη δυνατότητα να πετύχεις αυτό που μόνο εσύ θέλεις και μπορείς να φτιάξεις μια ομάδα προκειμένου να συνεργαστείτε. Το ότι κάποιος βρίσκεται εκτός των κέντρων εξουσίας δεν πρέπει πια να αποτελεί δικαιολογία ή κώλυμα για να μην αναζητήσει εξουσιοδότηση.

Μετακίνηση της εξουσίας προς την άκρη και όχι πια συγκέντρωσή της στο κέντρο.

Η γενιά G θα έχει μια διαφορετική αίσθηση για τη συμμετοχή, την πίστη, τον πατριωτισμό και την εξουσία. Θα ανήκει σε νέα έθνη: ένα έθνος geeks, ένα έθνος διαβητικών, ένα έθνος καλλιτεχνών.

Οι νόμοι του παλιού κόσμου για την ιδιοκτησία, την ταυτότητα και την κίνηση είναι όλοι βασισμένοι στην ύλη. Και εδώ δεν υπάρχει ύλη.

Δημιουργούμε ένα κόσμο όπου καθένας, οπουδήποτε, θα μπορεί να εκφράζει τις πεποιθήσεις του, όσο ασυνήθιστες και αν είναι, χωρίς τον φόβο του εξαναγκασμού σε σιωπή ή σε συμμόρφωση.

Το διαδίκτυο δεν μας κάνει πιο δημιουργικούς. Αντίθετα επιτρέπει σε αυτά που δημιουργούμε να γίνουν ορατά, να ακουστούν και να χρησιμοποιηθούν. Επιτρέπει σε κάθε δημιουργό να βρει ένα κοινό, το κοινό που του αξίζει.

Το διαδίκτυο σκοτώνει τη μάζα μια για πάντα. Φέρνει και τον θάνατο της μαζικής οικονομίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Δε δρα μόνο ως δημιουργός αλλά και ως παράδειγμα, ως εκπαιδευτής, ως έμπνευση για τους άλλους. Θα είναι το έναυσμα της δημιουργικότητας.

Η Googlοποίηση του κόσμου επηρεάζει όχι μόνο τις επιχειρήσεις, τις βιομηχανίες και τους οργανισμούς, αλλά και τα άτομα. Φέρνει νέα μέσα και προσδοκίες σχετικά με το πώς

μπορεί κάποιος να προαγάγει την καριέρα του, τον τρόπο ζωής του, την ατζέντα του. Αν θέλεις να είσαι Google και να εκμεταλλευτείς αυτές τις νέες ευκαιρίες, τότε πρέπει να κατανοήσεις πώς αξιολογεί η Google τη δημιουργία, την ανοιχτοσύνη, τις συνδέσεις, τη μοναδικότητα, τη συνεργασία και την εφεύρεση.

Απάντηση