Ο επίσημος Ιστότοπος των Κυθήρων

Δημοσιεύεται επιστολή του ιδρυτή του Visit Kythera Ιππόλυτου Γ. Πρέκα προς το δήμαρχο Κυθήρων κο Κουκούλη Θεόδωρο.

Θέμα: Ο επίσημος Ιστότοπος των Κυθήρων

Αγαπητέ κύριε δήμαρχε,

ύστερα από πρόσκληση της προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής κας Καρύδη, ανταποκρίθηκα με χαρά να συμβάλω στο θέμα της τουριστικής προβολής του νησιού μας και με συμμετοχή μου σε σχετική συνεδρίαση πρότεινα μία διαφορετική προσέγγιση για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ενημερώνω με την παρούσα τόσο εσάς, όσο το δημοτικό συμβούλιο, την τουριστική επιτροπή και τον τοπικό τύπο για την πρόταση που έθεσα. Πιο συγκεκριμένα, το εγχείρημα της τουριστικής προβολής μέσω κατασκευής σύγχρονου ιστότοπου εκτιμώ ότι αρχικά θα προσκρούσει στο υψηλό κόστος, δεδομένης της «σφιχτής» οικονομικής πολιτικής του δήμου μας. Πέραν τούτου, εκτιμώ ότι οιαδήποτε ενέργεια χωρίς να προηγηθεί ολοκληρωμένη μελέτη από ειδικευμένους επιστήμονες, που να αφορά την προβολή του νησιού, θα οδηγήσει και πάλι στην εξής αποτίμηση: «πεταμένα λεφτά».  Γι αυτό μελετώντας τα δεδομένα, σας προτείνω να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, όπου με απόφαση του υπουργού κου Γερουλάνου, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, τον Οκτώβριου 2009, συγκροτήθηκε επιτροπή εθελοντών με εμπειρία πάνω στο γνωστικό αντικείμενο της ηλεκτρονικής προβολής και ανετέθη σε αυτούς η λειτουργία του ιστότοπου www.visitgreece.gr. Σχεδόν δύο χρόνια μετά, τα αποτελέσματα είναι αισίως ικανοποιητικά. Στη δική μας περίπτωση, μπορείτε να προχωρήσετε σε μία ανάλογη ενέργεια. Υπάρχει μεγάλο έμψυχο δυναμικό στον τόπο μας που θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά σας. Είμαι σίγουρος γι αυτό. Θα πρέπει να πω, ότι όποια κι αν είναι η πολιτική σας απόφαση, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψη δύο παράμετροι:

α) να διασφαλιστεί η ακεραιότητα του διοικητικού μέρους ηλεκτρονικών – διαδικτυακών λειτουργιών, διαφυλάσσοντας συγχρόνως την συμβατότητα με τις αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών (βλέπε Καλλικράτης και ηλεκτρονική διακυβέρνηση) και β) να υπάρχει απαραίτητα ένας εντεταλμένος  δημοτικός υπάλληλος  ο οποίος τουλάχιστον θα συμμετέχει στην ομάδα για την επίβλεψη του έργου των εθελοντών.

Θέτω τον εαυτό μου αμισθί σε μία τέτοια προσπάθεια και είμαι πάντα στη διάθεσή σας για να σας παρουσιάσω λεπτομερώς την πρόταση αυτή και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που απορρέουν από την υλοποίησή της.

Με τιμή,

Ιππόλυτος Γεωργίου Πρέκκας

  1. Η άποψή σου Ιππόλυτε με βρίσκει σύμφωνο.Υπάρχον πολλοί οι οποίοι έχουν όρεξη για μια τέτοια προσπάθεια.Εν αναμονή…

Απάντηση