Πολιτευτής Κατσαφάδος και φάρμακα στα Κύθηρα

Σας επισυνάπτω τη ζεύξη με την υποδοχή του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας κυρίου Κατσαφάδου στα Κύθηρα και άμεση παρέμβαση πολιτών στο δημαρχείο του νησιού.
Αποστέλλεται στα μέσα ενημέρωσης Πειραιώς και Αθηνών για το ρεπορτάζ.
Αποστέλλεται στον υπουργό Υγείας για να απαντήσει εάν η διαδικασία παράδοσης φαρμάκων ακολουθεί τις διατάξεις του νόμου και τη δεοντολογία σχετικά.
Αποστέλλεται στους συναδέλφους του υπουργού στο κοινοβούλιο για να λάβουν γνώση επί του θέματος και εφόσον επιθυμούν να τοποθετηθούν.
Ενημερώνεται επίσης η κοινωνία των ΚυθήρωνΤο βίντεο στη ζεύξη φέρει την υπογραφή του ραδιοφωνικού σταθμού Κυθήρων “ΤΣΙΡΙΓΟ FM” [ΤΗΛΕΦΩΝΟ 27360.31008 & MAIL info@tsirigfm.gr]
Σε περίπτωση που αποσυρθεί το βίντεο, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μου info@ippolytos.com
Κάθε λήψη απαντήσεων θα αναρτηθεί στον προσωπικό μου ιστότοπο.
Με εκτίμηση
Ιππόλυτος Πρέκας
www.ippolytos.com
www.visitkythera.gr [πληροφορίες για τα Κύθηρα]

Κατσαφάδος και Φάρμακα ΒΙΑΝΕΞ από Αντώνη Λαπμπρινίδη (ώρα 2.00 π.μ, 05.03.2012)

Ένα πολλαπλό Ευχαριστήριο….Μετά από τόσα πολλαπλά δημοσιεύματα, θετικά και αρνητικά….
Μετά από τις βιντεοσκοπήσεις του γεγονότος και την ευρεία δημοσιότητά του θα επιθυμούσα και εγώ να πώ μερικά πράγματα που με εκφράζουν σαν πολίτη και σαν άνθρωπο.Κατ’ αρχάς σαν άνθρωπος οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον φαρμακευτικό όμιλο των κ.κ. Πάυλου και Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ΒΙΑΝΕΞ για την ευγενή προσφορά τους σε φαρμακευτικό υλικό προς τον Κυθηραϊκό λαό.

Σαν πολίτης όμως πιστεύω ότι η προσφορά θα μπορούσε να είχε γίνει πολύ απλούστερα και με πολύ λιγώτερα έξοδα, με την αποστολή τους με το αεροπλάνο της γραμμής και παραλήπτη την αρμόδια υπηρεσία του νοσοκομείου Κυθήρων, και τα έξοδα της αποστολής του ελικοπτέρου να αντικατασταθούν με ίσης αξίας περισσότερα αναγκαία φάρμακα.

Αυτό τουλάχιστον επιτάσσει η λογική της σημερινής εποχής της σκληρής λιτότητας όπου και το τελευταίο ευρώ πρέπει να αναλίσκεται για πραγματικό σκοπό και να πιάνει τόπο.

Ειδικά εκπλήσομαι με τον κ. Παύλο Γιαννακόπουλο, γνωστό για την ορθή του κρίση και σκέψη, στην συγκατάνευση για ένα τόσο «πολυφωνικό event..»

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σταθώ ενδεικτικά και σε 2 ακόμα γεγονότα που αφορούν την δημόσια υγεία του Κυθηραϊκού λαού και μετά να προχωρήσω σε μια μικρή σύγκριση.

Η αναφορά μου αφορά την περσινή ΑΝΩΝΥΜΗ δωρεά των 2 ασθενοφόρων στο Νοσοκομείο Κυθήρων αλλά και την εφετεινή ΑΝΩΝΥΜΗ δωρεά των μικροβιολογικών {τόσο απαραίτητων} μηχανημάτων πάλι στο Νοσοκομείο Κυθήρων.

Δωρεές που παρελήφθησαν και ήδη τα νοσοκομειακά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ενώ και τα μικροβιολογικά μηχανήματα έχουν παραληφθεί και αναμένουν την απαραίτητη τεχνική αρωγή για να λειτουργήσουν και να εξυπηρετήσουν τους συμπολίτες μας.

Παρελήφθησαν όλα σιωπηρά και ταπεινά, όπως αρμόζει σε κάθε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ συνεισφορά που αποσκοπεί στο πραγματικό όφελος και εξυπηρέτηση των πολιτών αυτού του τόπου.

Ανάμεσα στα δημοσιευθέντα διάβασα ότι η χρήση του ιδιωτικού ελικοπτέρου της εταιρείας, έγινε βασικά για το θέμα της φύλαξης και μεταφοράς.
Για τον σκοπό αυτό θα παραπέμψω το αναγνωστικό κοινό στις εξής πληροφορίες:

LORDIN {http://www.galinos.gr/web/drugs/main/packages/2817#content}-Οδηγίες φύλαξης: Το λυόφιλο προϊόν και ο διαλύτης φυλάσσονται σε θερμοκρασία 15°-30° C. Μετά την ανασύσταση άμεση χρήση.
CIPROVIAN {http://www.galinos.gr/web/drugs/main/packages/16768#content}-Οδηγίες φύλαξης: Φυλάσσεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μικρότερη των 25^o^C. Eπειδή η σιπροφλοξασίνη παρουσιάζει κάποια φωτοευαισθησία δεν θα πρέπει οι φιάλες και οι σάκοι να αφαιρούνται από την εξωτερική συσκευασία πριν από τη χρήση. Το ενέσιμο διάλυμα πρέπει να προστατεύεται από την υπερβολική θερμότητα και να μην ψύχεται. Τηρώντας την καλή φαρμακευτική πρακτική κάθε υδατικό διάλυμα πρέπει να χρησιμοποιείται μέσα σε 24 ώρες από την παρασκευή του
Tonotil: Ενδείκνυται σε περιπτώσεις σωματικής ή πνευματικής καταπόνησης.(Δεν υπάρχουν οδηγίες ιδιαίτερης φύλαξης)

Όπως μπορείτε να δείτε από τα εν λόγω φαρμακευτικά σκευάσματα δεν υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες μεταφοράς και φύλαξης που να δικαιολογούν την αμεσότητα μεταφοράς η κάποιο κίνδυνο αλλοίωσης τους.

Παρόλα αυτά η κάθε συνεισφορά είναι πάντα αποδεκτή και καλοδεχούμενη αρκεί να μην χρησιμεύει για άλλους σκοπούς και επιδιώξεις.

Σύμφωνα με τα Ελληνικά ΜΜΕ οδεύουμε πλέον σε περίοδο εκλογών. Ο κόσμος όλος είναι εξουθενωμένος από τα συνεχή πολιτικά παιχνίδια και τα απανωτά χαστούκια που δέχεται καθημερινά στην ζωή αλλά κυριώτερα στην ψυχή του.

Στις εκλογές που έρχονται θα έχουν παρουσία πολλά καινούργια πρόσωπα. Νέοι άνθρωποι με κάποιες πιο φρέσκες ιδέες και κάπως καλύτερα πιστεύω για το μέλλον.

Κάθε χρήση παλαιοκομματικών τερτιπιών το μόνο που επιτυγχάνουν είναι απλά να ΚΑΙΝΕ όποιο νέο προσπαθήσει να μπεί με καινοτόμες ιδέες στην πολιτική.

Οι πολιτικοι του ΘΑ και του κτισίματος γεφυριών και παλατιών έχουν ΠΕΘΑΝΕΙ και όποιος επιχειρεί να τους αναστήσει με αυτό τον τρόπο απλά έχει ήδη χάσει το παιχνίδι και ζεί σε ένα φανταστικό κόσμο με barbies και Stens.

Πρόσφατα δημοσιεύσαμε κάποιο αρνητικό άρθρο για τον πολλά υποσχόμενο νέο πολιτικό κ. Κ. Κατσαφάδο αλλά και επίσης την τίμια και ειλικρινή απάντηση του στο δημοσίευμα του press-gr.

Πιστεύω ακράδαντα ότι σήμερα πια κανένας πολιτικός που σκέπτεται σοβαρά δεν πρέπει να χρησιμοποιεί άλλο μέσο προβολής εκτός από τις ολοκληρωμένες προτάσεις του και τις τίμιες, ίσως όχι αρεστές σε όλους, προοπτικές της πραγματικής κατάστασης και πολιτικής.

Ακόμη η αναγνώριση λάθους πάντα μετράει στην τελική απόφαση και μιλάει στην ψυχή κάθε τίμιου ψηφοφόρου.

Θα ήθελα να κλείσω το ευχαριστήριο αυτό υπογραμμίζοντας για μια ακόμα φορά ότι είμαστε ευγνώμονες για όλες τις προσφορές που γίνονται για το καλό του Κυθηραϊκού λαού {καλό θα ήταν να αναφέρουμε και το γήπεδο στο Λιβάδι…}, αρκεί οι προσφορές να μην συνοδεύονται, χωρίς ιδιαίτερη αιτία, από φύκια με μεταξωτές κορδέλες….!!!!!
———————————–
Αντώνης Λαμπρινίδης
κατσαφάδος, νέα δημοκρατία

 

Απάντηση