Το μήνυμα για το Νοέμβρη

Ιππόλυτος  Γ. Πρέκκας

υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δ. Κ. Αντικυθήρων με το συνδυασμό της Κυθηραϊκής Πρωτοβουλίας

Συμπατριώτη – Συμπατριώτισσα,

την 7η Νοέμβρη αποφασίζεις για το μέλλον του νησιού μας. Ψηφίζεις τους άξιους και ικανούς συμπολίτες σου, οι οποίοι θα σε αντιπροσωπεύσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η δική σου μυστική ψήφος – δικαίωμά σου και όχι υποχρέωση σε κάποιον – είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Η οικονομική κρίση της Ελλάδας και οι «μεταρρυθμίσεις» τις οποίες ζεις στο πετσί σου καθημερινά, αγγίζουν και τη λειτουργία του δήμου μας με την εφαρμογή της νέας αυτοδιοικητικής αρχιτεκτονικής του «Καλλικράτη».

[Καλλικράτης]

Νέες υπηρεσίες προστίθενται στην αρμοδιότητα του δήμου μας, ενώ την ίδια στιγμή η κεντρική κυβέρνηση παύει να τις χρηματοδοτεί, αφήνοντας στον Δήμο την αποκλειστική ευθύνη για την ενίσχυσή των. Την ίδια στιγμή στα Κύθηρα, οι μεσόκοπες και γερασμένες, σε αντίληψη και νοοτροπία παρατάξεις, αυτές του Θεοδώρου Κουκούλη και του Παναγιώτη Πρωτοψάλτη, πλανώνται στον αστερισμό της φαντασιακής υποσχεσιολογίας δίχως να σου εξηγούν που θα βρουν τα λεφτά. Δεν χρειάζεται να τους πιστέψεις. Τους έζησες για πολλά χρόνια και διαπίστωσες ότι στην κρίσιμη αυτή συγκυρία, είναι επικίνδυνο να τους εμπιστευτείς τις τύχες του νησιού σου.

[Ανάπτυξη]

12 χρόνια πέρασαν από την ίδρυση του Δήμου Κυθήρων και από τότε μέχρι και σήμερα, δε δημιούργησαν ούτε ένα νέο πόρο οικονομικών εσόδων στο δήμο μας. Το μόνο που έκαναν και οι μεν και οι δε (μπορείς να δεις αναλυτικά τη σπατάλη στους ισολογισμούς του δήμου), ήταν να μοιράζουν τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου, σε αναποτελεσματικές δράσεις και πελατειακές σχέσεις, ζημιώνοντας και υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών σου. Την ίδια περίοδο και μέχρι τώρα, η περιουσία του δήμου παραχωρείται έναντι ευτελών χρηματικών ποσών σε ημετέρους. Ούτε ένα μεγάλο έργο υποδομής δεν πραγματοποιήθηκε, από την εποχή που κατασκευάστηκαν τα έργα του μεγάλου πατριώτη ΓΡΗΓΟΡΗ Λ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ (οι θρασύδειλοι δεν τον ανεγνώρισαν και δεν τον τίμησαν ποτέ).

[Επιχειρηματικότητα]

Αν είσαι επιχειρηματίας, γνωρίζεις πολύ καλά ότι η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από αυτούς που περηφανεύονται να ανήκουν στις πράσινες και μπλε ληστοσυμμορίες επιβαρύνουν το εισόδημά σου με την επιβολή νέων φοροεπιδρομών, αύξηση του Φ.Π.Α, περαίωση και άλλες άδικες ενέργειες στο όνομα του «Μνημονίου», γονατίζοντας εσένα και την οικογένειά σου, ωθώντας σε λουκέτο ή εκποίηση την επιχείρησή σου.

[Αδιαφάνεια]

Μετά από τις αποκαλυπτικές ενστάσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Εργοληπτών, για την Μελέτη Ανάπλασης του «ιστορικού κέντρου» της Χώρας, εάν φέρεις αντιρρήσεις ως προς τη διαφάνεια και τη διαδικασία ανάθεσης θα σου απαντήσουν: – «Βούλωσέ το να γίνει το έργο, όσο και να κάνει, ακόμη και αν είναι υπερκοστολογημένο (αληθινή ομολογία), εμείς θα σώσουμε την Εθνική Οικονομία;». Αυτή είναι η ανευθυνότητα. Λίγο πιο μετά, σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Παναγιώτης Πρωτοψάλτης κατηγορεί τον Θεόδωρο Κουκούλη, χωρίς να κατονομάζει, για τα περιβόητα «6.900» που έγιναν πάντοτε μυστικά και ήσυχα, για να πάρει πίσω την απάντηση με αναφορά στα 800.000 ευρώ σε εργολάβο όταν εκείνος ήταν αντιδήμαρχος. Ο νυν δήμαρχος δεν ήθελε ούτε εκείνος να κατονομάσει, αν και πρόκειται πάντοτε για δημόσιο χρήμα. Δεν πείθουν πια τα μισόλογα και οι ντροπές τους.

[Νέα Γενιά]

Οι γερασμένες παρατάξεις αναφέρονται στη λέξη νεολαία, χωρίς ντροπή, όταν εκείνες ευθύνονται κατά αποκλειστικότητα για την ανεργία των νέων, για τη μετανάστευση και πάλι στο εξωτερικό, για την αναξιοκρατία με την οποία αντιμετώπισαν όλα αυτά τα χρόνια τη νέα γενιά.

[Ηλετρονικές Υπηρεσίες]

Η απερχόμενη δημοτική διοίκηση κατασπατάλησε χρήματα σε έργα ηλεκτρονικών υπηρεσιών, με μοναδικό αποτέλεσμα: Είμαστε ο μόνος τουριστικός δήμος της Ελλάδας χωρίς αγγλική έκδοση της επίσημης ιστοσελίδας του. Με προσωπικές μου επιστολές προς το Δήμαρχο Κυθήρων επικυρώνεται ότι ουδέποτε υπήρξε διάθεση συνεργασίας από πλευράς του δήμου στο θέμα με κανέναν από τους εντόπιους συναδέλφους επιχειρηματίες του κλάδου.

[Συνεργασία]

Έφτασε ο Αύγουστος του 2010 για να προτείνει ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης στο μέλος μας Χάρη Τζωρτζόπουλο συνεργασία με τους νέους. Η απάντηση του Χάρη με καλύπτει απόλυτα:

«Είμαστε 4 χρόνια στη διάθεσή σας! Δεν μας πήρατε ούτε ένα τηλέφωνο!». Κρίμα. Πέρασαν τέσσερα χρόνια και δεν αξιοποίησαν το πιο δυνατό, μορφωμένο και καταρτισμένο έμψυχο δυναμικό. Να γιατί γεννήθηκε η Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ!

Η Συμμετοχή μου στην Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία επιβάλλεται πρώτα από την ίδια την ανασφάλεια που νιώθω εγώ σαν πολίτης, να διοικούν τον τόπο μου άνθρωποι με ξεπερασμένες αντιλήψεις. Η Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία είναι η ελπίδα για όλους μας ότι μπορούμε να αλλάξουμε το τοπίο. Να αλλάξουμε το νησί μας. Ο Βύρωνας, ο επικεφαλής μας, έχει ένα μεγάλο προβάδισμα απέναντι στους άλλους: Έχει μαζί του μία ομοιογενή, δυναμική και αποτελεσματική ομάδα! Είναι ένας από εμάς!

Η επόμενη μέρα καλεί όλους μας στο καθήκον για την ανατροπή κάθε παλιάς αντίληψης και το νοικοκύρεμα του δήμου και του τόπου. Απέναντι στα συσσωρευμένα προβλήματα, δε θα μπορεί να μιλήσει κανένας για λάσπη, χώμα και τσιμέντο. Ο αγώνας όλων μας πρέπει και θα είναι πιο εντατικός για να μπορέσουμε εμείς και τα παιδιά μας να ζήσουμε στο νησί μας.

Δεσμεύομαι, απέναντί σου Κυθήριε και Κυθήρια, να συμβάλλω στην αλλαγή, με αγωνιστικότητα, τόλμη και ορθό πολιτικό λόγο. Τα αυτονόητα δε χωρούν καμία άλλη εξήγηση.

Για το μέλλον του νησιού μας, διεκδικώ την ψήφο σου.

Ιππόλυτος Γ. Πρέκκας

Προσωπικός Ιστότοπος: www.ippolytos.com
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: info@ippolytos.com

Απάντηση