Ο Λαμπρινίδης για Διαδίκτυο

Κύριε Δήμαρχε και κύριοι Σύμβουλοι του Δήμου Κυθήρων.
Στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» υπάρχει δημοσίευμα που αναφέρεται στην υποχρέωση όλων των φορολογουμένων πολιτών να δηλώσουν ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο όπου θα τους αποστέλλονται όλα τα σχετικά με την φορολογική τους κατάσταση, ενημερότητα κ.λ.π., συγχρόνως δηλώνεται ρητά ότι:

Όσοι δεν διαθέτουν ακόμα θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή είχαν δηλώσει κάποια στο Taxisnet και άλλαξαν, έστω και αν είναι υπέργηροι σε απομακρυσμένα χωριά ή
ηλεκτρονικά αναλφάβητοι, θα πρέπει να αποκτήσουν και να δηλώσουν e-mail και μάλιστα άμεσα, μέσα σε 60 μέρες το αργότερο από την ημερομηνία της δημοσίευσης της απόφασης που βρίσκεται στα σκαριά.

Πριν από τρία χρόνια η Deutche Telecom – Ο.Τ.Ε. εγκατέστησε στο νησί των Κυθήρων δίκτυο οπτικών ινών που φθάνουν μέχρι τις εσχατιές του νησιού και υποτίθεται ότι θα έδιναν τηλεφωνική και διαδικτυακή ευκολία σε όλο το νησί. Από την σελίδα «ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ ΝΕΑ» έχω θίξει κατ’ επανάληψη το θέμα και προσωπικά έχω ενοχλήσει δεκάδες φορές τους αρμοδίους τεχνικούς του Ο.Τ.Ε. Σπάρτης αλλά και Τριπόλεως αντιμετωπίζοντας πάντα είτε μισόλογα είτε φρούδες υποσχέσεις περί της τελικής φάσης του έργου.

Το διαδίκτυο στις ημέρες μας αποτελεί πλέον απαραίτητο εργαλείο για την καθημερινότητα μας και για τις ανάγκες μας. Και έρχεται και αυτό το δημοσίευμα για να ενισχύσει και να εδραιώσει τους ισχυρισμούς μας.

Τα ερωτήματα είναι φυσικά πολλά και παρακαλούμε να απαντηθούν και συγχρόνως να ενημερωθεί ο Κυθηραϊκός πληθυσμός για το τι πρέπει να κάνει.

1) Στην αναλγησία της τηλεφωνικής εταιρείας τι έχει κάνει μέχρι σήμερα η Δημοτική αρχή, δηλαδή ποιές είναι οι ενέργειες της Δημοτικής αρχής απέναντι στην συνεχή κοροϊδία του Ο.Τ.Ε. και ποιές είναι οι έγγραφες διαμαρτυρίες της προς την αρχή του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση ;;;;

2) Οι γραμμές που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο νησί για διαδικτυακή σύνδεση είναι περιορισμένες λόγω περιορισμένου αριθμού συνδέσεων και αδυναμίας του υπάρχοντος παλαιού δικτύου εξυπηρέτησης. Πως λοιπόν οι πολίτες των Κυθήρων θα αποκτήσουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ειδικά αυτοί που βρίσκονται σε περιοχές και οικισμούς πολύ μακριά από τον κεντρικό άξονα που υποεξυπηρετείται και που πολλές φορές στερούνται και αυτής ακόμα της απλής τηλεφωνικής επικοινωνίας.;;;;

3) Για να μην αναφέρουμε τις δημόσιες υπηρεσίες (όσες έχουν απομείνει…) που και αυτές επίσης υποεξυπηρετούνται (όπως ο ίδιος ο Δήμος, το Νέο και Παλαιό Νοσοκομείο, κ.λπ….) . Σαν προσθήκη λοιπόν στο μαρτύριο των κατοίκων εκτός από τον εξοστρακισμό του Ο.Τ.Ε. της Δ.Ε.Η. της Δ.Ο.Υ. αλλά και των υπολοίπων υπηρεσιών οι οποίες υποτίθεται ότι θα αντικατασταθούν με ευκολίες από τα Κ.Ε.Π. που λειτουργούν (πως όμως να λειτουργήσει το Κ.Ε.Π. όταν ουσιαστικά η λειτουργία του εξαρτάται αποκλειστικά και μόνον από την λειτουργία του και σύνδεση του με το διαδίκτυο όταν το διαδίκτυο λειτουργεί στα Κύθηρα με συνθήκες του 95 ;;;)

4) Να αναφέρουμε επίσης ότι δεκάδες επισκέπτες οι οποίοι όλο και αυξάνονται κάθε χρόνο ακυρώνουν τις κρατήσεις τους επειδή δεν υπάρχει δίκτυο στο νησί (Και αλήθεια τι απέγινε με την υπόθεση του ασυρμάτου δικτύου του κ. Σαμαρά ;;; διότι μετά τον ισχυρισμό περί καθυστερημένης λήψης της σχετικής εγκυκλίου ούτε φωνή ούτε ακρόαση από κανένα – φαίνεται ότι οι σχέσεις του Δήμου με το διαδίκτυο είναι και αυτές δύσκολες και για αυτό και η ελλιπής ενημέρωση…)

Και για να καταλήξουμε και να μην κουραζόμαστε με πράγματα που έχουμε αναφέρει τόσες φορές:

Τι σκέπτεστε να γίνει σχετικά με την υποχρέωση αυτή των κατοίκων προς την εφορία, πως θα την αντιμετωπίσουν ;;;;

Μήπως να κάνουν αίτηση για γραμμή κινητού διαδικτύου ;;; (όπως άλλωστε κάνουν όσοι έχουν την χρηματική δυνατότητα αλλά υπάρχουν και φτωχοί οι οποίοι δεν την έχουν και δεν μπορούν …).

Και τελικά είστε κ. Δήμαρχε αποφασισμένος να τρίξετε τα δόντια που λέμε, στην εταιρεία που εμπαίζει απροκάλυπτα τους κατοίκους και αφού τροφοδότησε κατάλληλα κάποιους ημετέρους εργολάβους με παχυλές αμοιβές άφησε όλους τους Κυθήριους στα κρύα του λουτρού;;;;

Αναμένουμε τις απαντήσεις σας και έως τότε ας βάλουν πάλι οι φτωχοί γέροντες συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α. το χέρι στην άδεια τσέπη τους, ας μείνουν και λίγο νηστικοί ας θυμηθούν την κατοχή και ΤΟΥΣ παλιούς ΝΑΖΙ και ας δεχτούν τους νέους….

Και ευτυχώς ακόμη φυτρώνουν οι «γούλες» στα μποστάνια και κανουν και καλό στην αντιμετώπιση της χοληστερίνης…….
—————————–
Αντώνης Λαμπρινίδης

—————————–

Κοινοποίση:
ΔήμοςΚυθήρων
Κυθηραϊκά Μέσα Ενημέρωσης

Απάντηση