Καταγγέλλω κάθε Εκβιασμό

Προς τους συμπατριώτες μου Στράτο Χαρχαλάκη και Θόδωρο Κουκούλη,

Στράτο, μετά από τη σοβαρή καταγγελία του δήμαρχου Θόδωρου Κουκούλη όσον αφορά υποψήφιο σύμβουλο του συνδυασμού σου ο οποίος προέβη σε ανάρμοστη ενέργεια που προσβάλει τα ήθη της Δημοκρατίας μας και τα θεμελιώδη δικαιώματα του Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι, δημιουργείται στην κοινή γνώμη η εντύπωση, ότι υποθάλπτεις και πατρονάρεις “εκβιαστές και ρεβανσιστές”. Όπως αναφέρεται επί λέξει: “Υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Στράτου Χαρχαλάκη απέλυσε εργαζόμενη στην επιχείρησή του γιατί αρνήθηκε να του υποσχεθεί ότι θα τον ψηφίσει”.

Θόδωρε, κάλεσες τον Στράτο να αποσύρει τον επιχειρηματία από το συνδυασμό του και ζήτησες από τους συνυποψηφίους να καταδικάσουν τη συμπεριφορά αυτή. Τέλος προειδοποίησες ότι θα επανέλθεις με ονόματα και επώνυμα.

Είστε υπεύθυνοι και οι δύο να μας εξηγήσετε και να μας αποκαλύψετε αν το γεγονός αυτό είναι αληθινό ή λασπολογία τους ενός ενάντια στον άλλο.

Είστε υπεύθυνοι και οι δύο να μας εξηγήσετε και να μας αποκαλύψετε ποιος είναι αυτός που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους απέναντι στον εργαζόμενό του και έχει μετά το θράσος να ζητάει την ψήφο των Τσιριγωτών.

Είστε υπεύθυνοι και οι δύο να μας εξηγήσετε και να μας αποκαλύψετε πώς εν μέσω μίας από τις πιο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις για τον τόπο μας, μπορεί να εξελιχθεί ομαλά ο δημόσιος πολιτικός διάλογος, αφού επίσης πριν λίγο καιρό διεδίδετο, άραγε από ποιον, η φήμη για κάποιον εργαζόμενο του Δήμου Κυθήρων ότι εδέχθη ανάλογη πίεση.

Σας καλώ και σας προκαλώ να βάλετε ένα τέλος σε όλα αυτά που το μόνο που μπορούν να πετύχουν είναι να αμαυρώσουν το όνομά σας και την προσωπικότητά σας. Γι αυτό αν ισχύει κάτι που ταυτίζεται με τέτοιου είδους φασίζουσες συμπεριφορές και τραμπουκισμούς ξεκαθαρίστε το εδώ στο δημόσιο πολιτικό διάλογο και όπως σωστά διετυπώθη, απομακρύνετέ το και καταδικάστε το.

Κανένας εργαζόμενος, καμία οικογένεια, καμία τσιριγώτικη οικογένεια δε μπορεί να δέχεται την απειλή της απόλυσης και του εκφοβισμού ωσάν να απέκτησε το νησί μας ξαφνικά τους μικρούς “μερκελίσκους” του, ειδικά δε, εντός μιας περιόδου οικονομικής κατάρρευσης και απαξίωσης του δικαιώματος στη δουλειά.

Καταγγέλλω λοιπόν με τη σειρά μου και απερίφραστα κάθε τέτοια συμπεριφορά και αναμένω δια την πλήρη διαλεύκανση και απόδοση των ευθυνών.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε κάθε εργαζόμενο και συμπατριώτη,

Ιππόλυτος Γεωργίου Πρέκας

Δημότης Κυθήρων

———————

Επισυνάπτεται η Καταγγελία για Απόλυση Εργαζόμενης

Κύθηρα-Αντικύθηρα 26/04/2014

Νέα Πορεία

Όραμα και έργο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Κυθήρων, κ. Θεόδωρος Γ. Κουκούλης και οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Νέα Πορεία-Όραμα και Έργο» έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Προτού καλά-καλά κατατεθούν επισήμως οι υποψηφιότητες για τις Δημοτικές Εκλογές στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα το δήθεν νέο ήθος έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.

Υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Στράτου Χαρχαλάκη απέλυσε εργαζόμενη στην επιχείρησή του γιατί αρνήθηκε να του υποσχεθεί ότι θα τον ψηφίσει.

Οι μάσκες έπεσαν λοιπόν πριν ακόμη φορεθούν αποκαλύπτοντας το πραγματικό πρόσωπο εκείνων που προσπαθούν με ωραία λόγια και μακροσκελή κείμενα –δήθεν περισπούδαστα- να εξαπατήσουν τους συμπατριώτες μας και να υφαρπάξουν την ψήφο τους.

Καλούμε τον αρχηγό του συνδυασμού αυτού να αποσύρει αμέσως από τη λίστα των υποψηφίων του τον εν λόγω «κύριο».

Αν δεν το πράξει άμεσα, αυτό θα σημαίνει ότι υιοθετεί πρακτικές ρεβανσισμού και αντεκδίκησης.

Τα λοιπά μέλη του συνδυασμού μάλιστα να καταδικάσουν απερίφραστα την ενέργεια του συνυποψηφίου τους. Διαφορετικά θα είναι όλοι τους ανεπανόρθωτα εκτεθειμένοι στην τοπική κοινωνία μας.

Εμείς αναμένουμε και εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε με ονοματεπώνυμα.

Απάντηση